Medicine

TARGET PGM-CET 2016: CARDIOVASCULAR SYSTEM

1. Reverse Pulsus Paradoxus s/i.
A. HOCM
B. COPD
C. Cardiac tamponade
D. Hypovolemic Shock
ANSWER: A
2. Lt. Ventricular S3 s/i a/e
A. MS
B. MR
C. PDA
D. Pregnancy
ANSWER: A
3. Carey Coombs Murmur s/i
A. Severe MS
B. Acute RF
C. Pure AR
D. All
ANSWER: B
4. Graham steel murmur s/i
A. PS
B. PR
C. TR
D. TS
ANSWER: B
5. Pulsus Alterans s/i.
A. Constructive Pericarditis
B. Viral Myocarditis
C. MI
D. Hypokalemia
ANSWER: B
For More Questions, Revision points & Blog Updates: www.Facebook.com/Lifecaremedi
6. Double Apical Impulse s/i
A. MR
B. AS
C. AR
D. MS
ANSWER: B
Note: A double systolic apical impulse also s/i Hypertrophic Cardiomyopathy (Bifid Pulse)
7. Wide pulse may be s/i a/e
A. AR
B. PDA
C. CHF
D. Complete Heart Block
ANSWER: C
8. Rapid x Descent unlikely in
A. Constructive pericarditis
B. Cardiac tamponade
C. RVMI
D. Restrictive Cardiomyopathy
ANSWER: C
9. DOC for PSVT
A. Lidocaine
B. Amiodarone
C. Quinidine
D. Adenosine
ANSWER: D
10. Sinus bradycardia with MI
A. Atropine
B. Digoxin
C. Calcium channel blocker
D. Propranolol
ANSWER: A
For More Questions, Revision points & Blog Updates: www.Facebook.com/Lifecaremedi

Leave a Reply